Dyrlægehjælp til 518 dyr i Liberia

, ,

I december sidste år sendte Foreningen Dyrlæger uden Grænser en donation afsted til Liberia Animal Welfare and Conservation Society (LAWCS), som er den eneste registrerede dyrevelfærdsorganisation i Liberia.

Vi har tidligere støttet LAWCS, som efterfølgende sendte en flot rapport (læs eventuelt mere her), og det er virkelig et imponerende stykke arbejde, de udfører! Derfor valgte vi at støtte dem igen, og de har derfor igen sendt en spændende rapport med masser af billeder.

Kø til registrering hos mobilklinikken.

Hjælp til 518 hunde – og katte!

Denne gang er donationen hovedsagligt gået til deres mobile dyreklinik, som sørger for dyrlægehjælp til dyr i afsides områder i Liberia – både neutralisationer, vaccinationer, ormebehandling, sårbehandling, behandling af skab, behandling af hvalpe med parvovirus, parasitkontrol og meget mere.

Hele 518 hunde og katte haft gavn af mobilklinikkens arbejde som følge af donationen!

Væskebehandling af hvalp med parvovirus.

Hvalp med øjenbetændelse.

Hund med voldsomt flåtangreb.

Der var flere folk, der tog deres kat med til mobilklinikken denne gang, hvilket er et stort fremskridt. I mange små landsbyer i Liberia har katte traditionelt været anset for at være hekse i forklædning, og der har derfor været meget negativ overtro forbundet med dem. LAWCS har derfor lagt vægt på at undervise skolebørn og andre interesserede i landsbyerne i, at katte ikke er hekse, men nogle skønne dyr, som man også skal tage sig af på samme niveau som f.eks. hunde.

Det er derfor rigtig dejligt at se, at flere og flere tager deres kat til dyrlægen, når der er mulighed for det – f.eks. når den mobile dyreklinik kommer til området.

Kattevaccination.

Fodring af gadedyr

Ud over de 518 dyr, der fik dyrlægehjælp fra mobilklinikken, har LAWCS haft fodret de gadedyr, der ligesom gadedyr i resten af verden har været påvirket af COVID-19 – blandt andet på grund af højere grad af fattigdom i lokalbefolkningen.

Fodring af gadehunde.

World Rabies Day

LAWCS er også en af de organisationer, der deltager i World Rabies Day (læs evt. mere her), og de har løbende sendt os opdateringer fra deres arbejde. I forbindelse med sidste års World Rabies Day (som blev afholdt over en hel måned hos LAWCS) fik de vaccineret over 500 hunde mod rabies – og der var speciel fokus på rabies i deres undervisning af skolebørn.

Vaccination ifm. World Rabies Day 2021.

LAWCS gør alt i alt et kæmpe arbejde for dyrene i Liberia, og da Liberia er et af de lande, hvor donationer VIRKELIG rækker langt, er Foreningen Dyrlæger uden Grænser glade for fortsat at kunne støtte deres dyrehjælpsarbejde i Liberia.