Persondata- og privatlivspolitik

Foreningen indsamler kun persondata i de tilfælde, hvor dette er relevant for os, og data indsamles kun, hvis det har relevans for din aktivitet/medlemskab af foreningen.

Ved indsamling, behandling og anvendelse af dine persondata overholder foreningen altid alle relevante lovbestemmelser, ligesom der kun opbevares persondata, så længe foreningen enten er pålagt en juridisk forpligtelse hertil, eller så længe det er relevant for den hensigt, hvormed de blev indsamlet.

Oplysninger, som indsamles:
Når du ønsker at købe og modtage et produkt fra foreningen (medlemskab, støtte til projekter eller købe af merchandise), har foreningen brug for at indsamle visse persondata for at kunne gennemføre handlen og for at kunne tilbyde dig foreningens services.

Foreningen kan indhente oplysninger som f.eks. navn, e-mailadresse, postadresse, leveringsadresse (hvis den varierer fra postadresse), telefonnummer, betalingsoplysninger samt data til brug for tilmelding af automatisk kontingentbetaling ved Betalingsservice (cpr.nr. samt registrerings- og kontonummer som skal anvendes ved tilmelding til Betalingsservice).

Foreningen indsamler og behandler dine persondata, når du foretager dig følgende:

    • Besøger vores hjemmeside.
    • Gennemfører et køb af vores produkter.
    • Opretter en kundekonto.
    • Tilmelder dig vores nyhedsbrev.
    • Melder du ind som medlem i foreningen,
    • Støtter foreningens projekter og andre aktiviteter.
    • Sender os spørgsmål, reklamationer eller feedback

Dataansvarlig:
Den dataansvarlige for indsamling, behandling og anvendelse af dine personoplysninger på www.fdug.dk

Foreningen Dyrlæger uden Grænser
Ishøj Søndergade 7
2635 Ishøj

CVR: 29 87 07 64

Formål med indhentning af data:
Dine almindelige kontaktoplysninger som navn og adresse indhenter vi for at kunne levere dit køb, og din e-mailadresse indhenter vi for at kunne sende dig en ordrebekræftelse samt en leveringsbekræftelse.

Når du betaler for dit køb, indsamler vi dit navn, dine kortdata og IP-adresse. De oplysninger, der indsamles i forbindelse med betalingstransaktionen, anvendes og gemmes kun til betalingsafvikling og opfyldelse af den indgåede aftale.

Hvis du – via vores hjemmeside eller vores profiler på sociale medier – har givet os dit samtykke hertil, bruger vi din e-mailadresse til udsendelse af et nyhedsbrev, som du til hver en tid kan afmelde. Alle vores nyhedsbreve et link til afmelding. Hvis behandling af persondata er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at tilbagekalde samtykket.

Hvis du ikke ønsker at opgive de persondata, som er påkrævet for at gennemføre et køb, vil du desværre ikke have mulighed for at købe medlemskaber m.v. via vores hjemmeside.

Når du har foretaget et køb via foreningens hjemmeside, og dermed har overdraget dine personoplysninger til os, for at vi kan levere varerne eller dit medlemskab, opbevarer vi dine ordreoplysninger i vores interne ordresystem i fem (5) regnskabsår i henhold til Bogføringsloven. Ordreoplysningerne i det interne ordresystem bliver ikke krypteret og bliver ikke videregivet til tredjepart, medmindre du i købsprocessen har givet samtykke, til at dine oplysninger må bruges i markedsføringsøjemed for foreningen.

Når vi bruger cookies til at følge dine aktiviteter på vores site, lagrer vi disse oplysninger (device-id, IP-adresse mm.) i halvtreds (50) måneder i henhold til retningslinjerne i vores performanceværktøj Google Analytics.

Andre modtagere af personoplysninger:
Vi sælger ikke dine persondata til tredjemand eller til tredjelande.

Foreningens hjemmeside bruger cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse, når du besøger vores hjemmeside, blandt andet til løbende forbedringer af brugeroplevelsen på sitet, baseret på brugernes adfærd.

En cookie er en meget lille tekstfil, der anbringes på din computers harddisk, smartphone eller andet it-udstyr. Den gør det muligt at genkende din computer/IP-adresse og samle informationer om, hvilke sider og funktioner du besøger.

Foreningen bruger også cookies til at målrette vores markedsføring, så den passer til dine behov og til at generere statistik over brugen af vores hjemmeside. Cookies gør det muligt at genkende din computer/IP-adresse og samle informationer om, hvilke sider og funktioner du besøger. Nogle cookies gemmes, til du lukker din browser ned, mens andre gemmes i længere tid.

Foreningen gør også brug af tredjepartscookies. En tredjepartscookie er en cookie, som placeres af andre end foreningen selv, det kan f.eks. være andre websites, som tilbyder indhold på vores hjemmeside, leverandører til nogle af vores funktioner på hjemmesiden eller analyseprogrammer. Nedenfor kan du se en liste, der indeholder nogle af de vigtigste tredjepartscookies, vi anvender.

Google Analytics
Facebook
Twitter
Mailchimp

Hvis du linker videre fra foreningens hjemmeside til en tredjeparts-hjemmeside, skal du være opmærksom på, at der kan sættes nye cookies, som foreningen ikke har indflydelse på. Her skal du selv sørge for at sætte dig ind i den givne hjemmesides cookiepolitik.

Ønsker du slet ikke, at vi sætter cookies på din computer, skal du slå cookies fra i din browser. Du skal dog være opmærksom på, at der i så fald kan være services og funktioner, du ikke kan bruge, fordi de kræver cookies til at huske de valg, du foretager. Du kan følge nedenstående links, hvis du ønsker vejledning i at slette cookies fra din browser.

Guides til at fjerne cookies via browserindstillingerne:

Sådan indstiller du din browser til ikke at lagre cookies på din computer. Du skal være opmærksom på, at hvis du vælger at slå cookielagring fra i din browser, kan vi ikke give dig en optimal brugeroplevelse på vores hjemmeside.

Safari:
Klik på “Anonymitet”.
For at slette cookies og cache skal du vælge “Fjern alle data fra websteder…”.
Hvis du klikker på “Oplysninger”, kan du slette individuelle cookies.
Husk, at genstarte Safari efter, at have slettet browser dataen.

Internet Explorer:
Sådan fjerner du eksisterende cookies:
Klik på ‘Safetys:’ (Sikkerhed) i kommandobaren yderst i højre side / ‘Delete browsing history’ (Slet browserdata) . Sæt flueben i ‘Preserve Favorites website data’ (Bevar data om favoritwebsteder) og i ‘Cookies’ / ‘Delete’ / ‘OK’.

Sådan undgår du lagring af cookies fremadrettet:
Klik på ‘Safety’ (Sikkerhed) i kommandobaren yderst i højre side. Under ‘InPrivate Browsing’ (InPrivate-filtrering) sæt flueben i ‘Do not collect data for use by InPrivate Filtering’ (Bloker automatisk) / ‘OK’.

Mozilla Firefox:
Sådan fjerner du eksisterende cookies:

Klik på ‘Tools’ (Indstillinger) i menubaren / ‘Options’ / ‘Privacy’ (Privatliv) / ‘Remove individual cookies’ (Fjerne individuelle cookies) / ‘Remove All Cookies’ (Fjern alle cookies).

Sådan undgår du lagring af cookies fremadrettet

Klik på ‘Tools’ (Indstillinger) i menubaren / ‘Options’ / ‘Privacy’ (Privatliv) / sæt flueben i ‘Tell websites I do not want to be tracked’ (Fortæl websteder, at jeg ikke vil spores).

Google Chrome:
Sådan fjerner du eksisterende cookies:

Klik på værktøjsikonet øverst i menubaren / ‘Tools’ (Flere værktøjer) / ‘Clear browsing data’ (Slet browserdata) / sæt flueben i ‘Empty the cache’ (Browserhistorik) og ‘Delete cookies and other sites data’ (Cookies og andrewebsite- og plugindata) / ‘Clear browsing data’ (Ryd Browserdata).

Sådan undgår du lagring af cookies fremadrettet

Klik på ‘Chrome menu’ ikonet i browser toolbaren / Settings’ (Indstillinger) / ‘Show advanced settings’ (Beskyttelse af personlige oplysninger) / ‘Privacy’ / ‘Content settings’ (Indstillinger for indhold) / ‘Cookies’ / ‘Block cookies by default’ (Bloker altid websites fra at lagre data) og (Bloker tredjepart cookies og websites).

Google Analytics:
Ønsker du at fjerne muligheden for, at vi kan følge din aktivitet på vores site gennem Google Analytics, kan du installere følgende plugin i din browser, udbudt af Google selv: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Hvis du har købt et medlemskab, donationer eller støtte til vores arbejde generelt, vil oplysningerne om dit navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse blive indtastet på www.foreningsadministrator.dk som er det system foreningen anvender til regnskabs- og medlemsregistrering.

Hvis du har bestilt levering, vil oplysningerne om dit navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse blive udleveret til PostNord med henblik på levering af dine indkøb.

Foreningen har webshop og betalingssystem gennem Collage Multimedia, Kronborg 10, 3000 Helsingør, Denmark samt Quickpay, som fungerer som vores databehandler, og derfor opbevares alle persondata som du oplyser på vores hjemmeside hos disse.

Dine rettigheder:
I henhold til EU’s lov om databeskyttelse fra 25. maj 2018 har du som kunde fået flere rettigheder. Du har ret til at få adgang til de personoplysninger, som benyttes af foreningen, dog med visse lovmæssige undtagelser. Du har også ret til at modsætte dig indsamling og yderligere behandling af dine personoplysninger. Derudover har du altid ret til at få eventuelt ukorrekte oplysninger rettet eller slettet.

Ønsker du at gøre brug af din ret til at få tilbagekaldt dit samtykke til markedsføring, kan du frit gøre det ved at afmelde dig vores nyhedsbreve eller ved at kontakte os på info@fdug.dk.

Ændring af oplysninger og afmelding m.m.:
Hvis du ønsker, at vi skal opdatere, ændre eller slette personoplysninger, vi har registreret om dig, hvis du ikke ønsker at modtage yderligere henvendelser fra os via e-mail eller på tredjepartshjemmesider, eller hvis du har spørgsmål til ovenstående retningslinjer, bedes du kontakte os på info@fdug.dk

Sletning:
Foreningen bruger og gemmer de personoplysninger, du har givet os i forbindelse med dit køb eller medlemskab, i op til fem år i henhold til gældende lovgivning om bogføring. I analyseværktøjer som Google Analytics opbevarer vi oplysninger om dit ordre- og kundenummer i op til 50 måneder (ca. 4 år) i henhold til de rammer, der er sat op for lagring af oplysninger i værktøjet. Herefter slettes oplysningerne automatisk.

Konflikter:
Alle forhold og konflikter, der måtte opstå i forbindelse med brug af hjemmesiden, er underlagt dansk lovgivning i henhold til EU’s persondatalovgivning.

Opdatering af vilkår:
Vi opdaterer vores handelsbetingelser og persondatapolitik løbende, i takt med at EU’s regler for persondata udvikler sig efter 25. maj 2018. For at følge kommende ændringer af vilkårene for handelsbetingelser og persondatabeskyttelse kan du holde dig opdateret på denne side. Skulle der ske større ændringer i lovgivningen, der kræver, at vi tager kontakt til kunderne igen, vil et link til denne side også indgå som led i kommunikationen.

Senest opdateret 24. maj 2018

Vi har valgt at skrive GDPR på Dansk. Vi henviser til Google translate./We have chosen to write GDPR in Danish. We refer to Google translate.