Indsamling til Ukraines dyr

Kat i lejlighed - Foto: ZooPatrul Kyiv

Idéen til indsamlingen:
Hele projektet Ukraine er jo startet op på en kedelig baggrund, nemlig at Rusland beslutter sig for at invadere Ukraine!

Vi følger, lige som mange andre, krigens udvikling, og i slutningen af februar måned blev bestyrelsen enige om at starte en indsamling til dyrene i Ukraine. Indsamlingstilladelse for 2022 var allerede i hus, så det var bare at få lagt lidt omtale af vores indsamling på hjemmesiden og Facebook.

Mogens i Go’ Morgen Danmark:
Torsdagen efter indsamlingen start, fik vi   en henvendelse fra en journalist fra Go’ Morgen Danmark, som spurgte, om vi ville fortælle lidt om forholdene for de ukrainske dyr.

Vores formand, Mogens Hansen, blev interviewet og pludselig var indsamlingen og de ukrainske dyr i fokus. Opbakningen til vores indsamling har været overvældende og vi har fået flere donationer end vi først havde forudset.

2nd Paw:
Vi fik hurtigt en større donation på kr. 10.000,- fra 2nd Paw, som er en non-profit genbrugsbutik for hunde i København. Den er drevet af 100% frivillig arbejdskraft og al overskud går til et godt formål. De sender donationer af sted hver 3. måned. Men da det kun var 2 måneder siden, at de sidst havde sendt penge afsted, så besluttede de sig for, at tømme sparegrisen og støvsuge kontoen, for denne sag syntes de, var for vigtig til at lade vente på sig –  Stort tak til 2nd Paw for den flotte donation!

Badge - UkrainePharmaService I/S:
Der gik ikke mange dage, så blev vi kontaktet af PharmaService I/S, som gerne vil producere et badge, som viser at man støtter dyrene i Ukraine. PharmaService I/S har sammen med sponsorer som Ceva, Boehringer Ingelheim, Virbac og Salfarm fået produceret 2000 badges, som sælges for kr. 50,- på apoteker og dyrlægeklinikker. PharmaService og deres sponsorer vil lægge kr. 85,- oven i. Det betyder, at hvert badge vil indbringe kr. 135,-. til vores indsamling. PharmaService og deres sponsorer regner med kunne sende mindst kr. 270.000,- til vores indsamling.

Stor tak til Pharmaservice I/S  for den flotte donation og for et godt samarbejde!

Status på indsamlingen, som fortsætter:
Da vi startede indsamlingen op, satte vi en tidsbegrænsning på – indsamlingen skulle løbe frem til søndag d. 13. marts 2022. I dag gør vi status over hvor mange penge vi har fået indsamlet, og det er blevet til hele kr. 400.764,31.

Vores fornemmelse er dog, at der vil være interesse for at hjælpe Ukraines dyr i tiden frem, og derfor lader vi indsamlingen fortsætte på ubestemt tid. 

Hvad skal pengene bruges til?:
Mens indsamlingen har været i gang, har vores ene bestyrelsesmedlem og dyrlæge Anne samlet data sammen om ukrainske NGO’er, som kunne have brug for vores hjælp. Hun har også kigget på NGO’er i nabolandene, da disse har været yderst hjælpsomme både med at modtage dyr, men også med at sørge for forsyninger til dyrene ind i Ukraine.

Vi arbejder på højtryk for at få sende penge afsted til NGO’erne. Inden overførsel af pengene, har vi brug for bekræftelse fra NGO’erne, så vi ved, at de stadig har adgang til f.eks. deres normale bankkonto. NGO’erne har forståeligt nok virkelig meget at se til for tiden, og vi regner derfor ikke med svar fra dag til dag. 

Vi vil donere til både:

  • Shelters/organisationer i Ukraine (når vi er sikre på, at de har adgang til deres bankkonto – vi venter på svar fra et par stykker).
  • Shelters/organisationer i nabolandene, der kører forsyninger ind i Ukraine/evakuerer dyr/modtager evakuerede dyr.
  • Fremtiden! 

Tanker om fremtiden?
Da ingen p.t. ved hvornår invasionen af Ukraine stopper, er vi også begyndt at gøre os nogle tanker om, hvordan vi kan hjælpe de ukrainske dyr i fremtiden.

Vi vil gemme nogle af pengene til fremtidig hjælp til dyrene. Lige nu bliver der sendt ryger der rigtig mange penge og hjælp afsted fra organisationer over hele verden, men der kommer også til at være en “genopbygningsfase”, hvor der vil være brug for økonomisk bistand.

Fokusområder vil være at finde midler til:

  • indkøb af foder og medicin
  • vaccination mod rabies og parvovirus
  • anden sygdomsbehandling såsom skader m.v.
  • genopbygning af ødelagte shelters
  • udsendelse af frivillige
  • netværk som genskaber kontakt mellem ejer og dyr

Derfor vil Ukraines dyr være at finde på vores oversigt over projekter – også i fremtiden!

Udsendelse af dyrlæger og frivillige

Vi har fået en del forespørgsler om, hvorvidt vi vil sende dyrlæger og frivillige til Ukraine eller Ukraines nabolande for at hjælpe. Det vil vi gerne, men det skal koordineres og planlægges meget nøje hjemmefra.

Vi er igang med at opbygge kontakt til shelters i Rumænien og Polen, som allerede har etablerede klinikker, som hjælper dyrene fra Ukraine. Det er nemlig vigtigt for os, at der allerede er en etableret klinik dernede, hvor vi som minimum har adgang til medicin og basalt klinikudstyr – for vi vil ikke risikere at sende folk ned med viden og vilje til at hjælpe, for så at stå uden de rette redskaber til rent faktisk at kunne udrette noget.
Vi vil melde ud via vores hjemmeside og Facebook, når vi ved noget mere konkret.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial