Kære allesammen.
Denne gang har jeg ikke så meget at skrive om idet det meste af mit arbejde ligger i “småtings-afdelingen”, masser af små episoder, som er mange, men som kan klares via telefonen i en snæver vending….
Såvidt jeg husker skrev jeg sidst om de 3 kuld hvalpe som blev afleveret ved min indgang , 2 hunde blev afleveret hos dyrlæge Laura, næste kuld, som kom i en kasse med 9 tæver og sidste kuld med 8 som blev afleveret i en sæk ved min indgangsport, nogle gik til Laura, andre til Lucy og et par stykker blev adopteret her af en sød nabo !!!! Naturligvis blev alle taget og puttet bag ved gæstehuset, hvor de har plads til at bevæge sig og med et stort hundehus, hvor jeg “reder op” med hø i sække så de ligger tørt og varmt, de bliver behandlet efter alle kunstens regler, ormemiddel er det første jeg giver, ser om alle spiser ok, de mest bange lader jeg være en dags tid og bekymrer mig om dem der er mest udfarende, derved ser de bange er der faktisk ikke er nogen fare og derfor kommer de stille og roligt af sig selv. Jeg benytter mig meget af “dæmpende signaler” som Turid Rugaas i Norge har indført mig i og som jeg har sagt før, arbejder jeg meget med foder (godbidder)  nogle gange bare spredt på jorden, andre gange skal de selv komme og tage af min hånd.

Candy, min unge veninde som bor i indianer-reservatet og som tager sig af hunde og katte som bliver “givet” til hende, hos hende bliver der af og til afholdt kastrationer privat i hendes hjem og jeg betaler, når jeg har donationer for så mange jeg kan, andre betaler jeg selv for med min pension. Hendes sidste runde betalte jeg for ti katte med jeres donation, nu kommer der en ny runde op men der må jeg sige nej, det samme gælder for en anden veninde med en tæve som lige har fået 11 hvalpe og som vi har været efter i næsten et år, hun er sky men det er ikke kun det, hendes familie er ligeglade og siden “vi” hjælper med hvalpene og deres foder, så er problemet jo løst for konen !!! Denne ligegyldighed gør mig vred fordi når vi andre lægger os i selen for at få det hele til at gå op i en højere enhed og at målet er mindre gadehunde, jah hunde og katte i al almindelighed, så er det næsten uudholdeligt at høre en skvadderabe sige “jeg har ikke tid til at komme til kastration” og det de vil, er at vi andre henter tæven, steriliserer, venter på opvågning, betaler for operation og antibiotika og transporterer hund eller kat hjem igen !!!!! Kan I se det ??? Nåh, det er heldigvis undtagelsen, folk nu om stunder er faktis bedre til at forstå nædvendigheden af at antallet af u-ønskede dyr skal ned…….

Nu da jeg var godt og grundigt træt af at folk afleverer deres hvalpe hos mig, gik jeg med en ven på “hvalpe-moder-jagt” for jeg vidste at dem der afleverede hvalpene her, måtte kende mine 2 løsgående hunde som passer på om natten. Vi tog den gamle Toyotona fra 1985, firhjulstrækker og så kørte vi rundt med fotos af hvalpene, spurgte her og der og der var tæver der havde fået hvalpe osv.osv. Vi kom “hele raden rundt” og eet eller andet sted er det en dårlig ide for vi fik set alt muligt andet en moderen til ungerne. Jøsses, vi “høstede” 4 tæver, een i løbetid, een der var “lidt” gravid og een der var gravid med 9 hvalpe men under 1 måned hvor vi sætte grænsen for operation, en anden lille tæve som var ved at gå i løbetid. Alle blev opereret hos vet Laura som jeg endnu ikke har betalt, det samme gælder for tæven Lola som Candy har MEN jeg har lidt af jeres donation endnu og vil blive betalt snarest muligt !!!! Nuvel, lidt oplysninger om tæver med hvalpe fik vi dog og på hjemvejen besluttede jeg mig for at besøge en grisestald foran vores finca eller land-ejendom og BINGO…….der var tæven !!!Naturligvis kom de med alle mulige forklaringer, at det ikke var moderen etc. etc…..jeg lod dem bare snakke og til sidst sagde jeg “ikke noget problem, jeg kommer med 2 af hvalpene i morgen og så ser vi såvel moderens som hvalpenes reaktion” !!!! så kom de i tanke om at jah, der havde dog været een der bad om en sæk men de vidste ikke hvorfor…. Jah, jah, det værste jeg kender til at når folk undervurderer min intuition og intelligens så jeg lavede kort proces og meddelte at hvis denne tæve ikke indfandt sig hos vet. Laura i løbet af 2 dage, ville jeg komme med div. myndigheder og så kunne de jo selv se hvordan de ville klare den idet myndighederne jo også ville kigge lidt på deres grisebasser som jeg sagde…..tæven kom og blev opereret !!!!!!…nogle gange skal der tales med store bogstaver så folk forstår det !!!!

En nabokone spurgte om jeg kunne hjælpe med sterilisation af en lille tæve-hvalp, Lola havde de døbt hende, som var kommet til-løbende hos dem, de er kattefolk og har meget lidt begreb om hunde men de ville gerne prøve med en hund, specielt fordi deres dreng på 12 år var dybt forelsket i den lille tæve og de ville se om deres lille baby ikke kunne gro op med denne tæve. Well, jeg hentede tæven, tog hende til Laura, hun blev opereret og vaccineret og jeg hentede hende igen med en ovenud begejstret lille dreng. Jeg var mægtig glad for denne historie indtil jeg blev ringet op og spurgt om jeg ikke kunne hente tæven for drengen  var alt, alt for grov ved den lille, kastede hende op i luften, nogle gange greb han hende, andre gange faldt hun på jorden så det var jo klart at sådan går det ikke, jeg hentede den lille og Lucy har hende i øjeblikket, hun er død-ræd for koste , een eller anden har truet hende eller viftet hende væk med en sådan, så for at forberede hende på fremtiden sagde jeg til Lucy at hun skulle tage kosten uden stang og lægge dem, først een så to etc. hvor den lille sover……børste hende med kosten og alt efter tid, sætte skaftet på og feje normalt…..processen er i gang så jeg kender ikke resultatet men normalt vil det funke……

Herhjemme hos os på fincaen lever vi livet “farligt “……..forleden aften hørte vi et brag på kontoret mens vi sad og så skærm, Paul gik ind men så ikke noget, jeg puttede hunde,vi gik i seng og næste morgen kalder han på mig og siger ” se, mit billede af mayaerne” er faldet på gulvet og glasset er knust !!!! Ved siden af billedet havde han en karton-tegning som han flyttede og gudhjælpemig om der ikke bagved der lå en stor slange, sort med rødbrune mønstre og noget af en kleppert skulle jeg hilse og sige, over 2 meter lang  !!!Den lå helt stille og bare kiggede på os, virkede ikke aggressiv men blev alligevel lidt nervøs over at blive opdaget og begyndte at se den ikke kunne finde en udvej. Jeg ringede fluks til vores brandmænd som var her i løbet af 15 min. , de kom fully equiped med specielle dragter, handsker etc. og de fortalte af dette var en u-giftig slange, Mica, hedder den og at den slår sit bytte ihjel ved at slå med halen (slår den et menneske med dennes størelse vil man blive rød, gul,grøn og blå)  og at den iøvrigt var et nyttedyr, ville tage mus,rotter og andre giftige slanger så da jeg spurgte hvor de ville tage den hen og eftersom jeg ikke ville have at de slog den ihjel, sagde de at de kunne jo putte den op i et træ her hvilket de gjorde så “når enden er god, er alting godt”….

Såh, nu blev skrivelsen alligevel længere en planlagt….det er fordi jeg skriver som jeg snakker!!!!! oh,oh, ikke nemt!!! lille mig, men jeg vil ikke undlade at ønske jer alle en super dejlig jul, et godt nyt år 2019….gad vide hvad dette år har i “godte-posen” for såvel dyr som mennesker, jah os alle!!!! Jeg siger TAK for jeres støtte i året er gik, hver en krone fra jer er blevet vel anbragt og jeg vil holde “skansen” her…….ET STORT juleknus til alle og mange tak…. Lise