Animals Lebanon og eksplosionerne i Beirut

D. 4. august eksploderede omkring 2750 tons ammoniumnitrat, som blev opbevaret ved Beirut havn i Libanon. De massive eksplosioner slog mere end 190 mennesker ihjel, sårede mere end 7000 og efterlod cirka 300.000 uden tag over hovedet. Dette er tallene for mennesker – der er ikke lavet nogle officielle tal for Beiruts dyr, men de er også i meget høj grad blevet påvirket af eksplosionen. Både gadedyrene og de dyr, som før havde et hjem, men nu måske har mistet deres ejer eller hus.

Animals Lebanon hjælper dyr i hele Libanon, men har efter eksplosionerne haft ekstremt travlt i Beirut.

Tiden efter eksplosionen i tal:
  • Over 800 mennesker har ringet om dyr i nød
  • 354 personer har meldt sig frivilligt til at finde, behandle og pleje nødstedte dyr
  • 316 dyr har fået dyrlægehjælp
  • 131 dyr er blevet taget i pleje i Animals Lebanons shelter
  • 125 dyr er har fundet deres ejer igen med Animals Lebanons hjælp
  • 7900 kilo mad er blevet fordelt til gadedyrene i området
  • 7800 timer – sidst de talte! – er blevet brugt i området

Fase 1 og fase 2

Alt dette hører stadig under første fase af Animals Lebanons hjælpearbejde i Beirut. Anden fase vil have fokus på de mere langsigtede løsninger for gadedyrene i Beirut, og bliver forhåbentlig igangsat i løbet af december, når der er kommet mere ro på det kaos, der stadig er efter eksplosionerne.

Foreningen Dyrlæger Uden Grænser blev kontaktet af et medlem, som opfordrede os til at støtte Animals Lebanon i denne ekstra svære tid i Beirut. Vi sætter stor pris på denne slags henvendelser, og leder altid efter inspiration til nye organisationer, der kan have brug for vores støtte.

Normalt støtter FDUG organisationer, der hovedsagligt arbejder med ABC-programmer, men det gælder ikke i ekstraordinære tilfælde som dette (ligesom der blev sendt penge afsted til dyreværnsorganisationer i Haiti efter det store jordskælv) – og vi har indgået en aftale med Animals Lebanon om, at når de når til anden fase, som blandt andet inkluderer neutralisation af både gadedyr og dyr med ejer, kan der blive sendt endnu en portion penge afsted.

Der kan ses en video fra Animals Lebanon om eksplosionerne her.