ASPA har sendt deres første rapport

Foreningen Dyrlæger Uden Grænser (FDUG) har modtaget denne rapport fra ASPA i det nordlige Tanzania, en af vores nyere samarbejdspartnere.

Om ASPA

The Arusha Society for the Protection of Animals (ASPA) har siden 1997 arbejdet for at fremme dyrevelfærden i Arusha i det nordlige Tanzania. Vores arbejde omfatter så forskellige områder som dyrlægehjælp, undervisning og mobilisering af lokalbefolkningen og til politisk arbejde for bedre love om dyrevelfærd. Disse områder er ligeså vigtige i dag som i 1997, og der er stadig brug for mere – hvilket er formålet med vores organisation.

ASPA
Kø til vaccination ved Olasiti

FDUG har i august 2020 støttet ASPA i en kampagne, hvor der blev vaccineret hunde, og lokalbefolkningen blev undervist i faren ved rabies. På denne måde var støtten fra FDUG både med til at øge dyrevelfærden samt støtte vores forening i vores bestræbelser på at kontrollere rabies i området. Alle disse vaccinations- og undervisningsprogrammer fandt sted i Arusha-distrikter, og blev afsluttet under World Rabies Day med temaet “Stop rabies: Samarbejd, Vaccinér”.

Hundene ankom på mange forskellige måder

Nogle af de aktiviteter, der fandt sted under vaccinationsprogrammerne, havde til formål at skabe opmærksomhed hos et bredt spektrum af interessenter lige fra politikere, distriktsadministratorer, skolebørn, hyrdende folk og generelt den brede befolkning. Der var fokus på faren ved at få rabies fra uvaccinerede hunde, tabene forbundet med rabiestilfælde, hvordan man kan undgå sygdommen, hvad man skal gøre, hvis man bliver bidt af en hund og hvorfor det er vigtigt, at hunde regelmæssigt bliver vaccineret mod rabies. Ydermere blev hunde vaccineret og behandlet for eventuelle andre sygdomme.

Diana med en skoleklasse, der holder deres certifikater efter undervisning om rabies

Der blev taget flere værktøjer i brug for at sikre, at beskeden blev opfanget af dette brede spektrum af modtagere. Dette involverede udvikling af undervisningsmaterialer som for eksempel brochurer, plakater og kommunikation gennem diverse lokale og nationale medier som Azam TV og traditionel dans.

Vaccinationer
Monduli: Dr Frank vaccinerer Mr Mollelis kat

I alt blev 414 hunde og 15 katte vaccineret med hjælp fra distriktsveterinærer, ASPAs dyrlæger og dyrlægeassistenter, som også hjalp til. 257 hundeejere tog deres hund med for at blive vaccineret. Alle ejere af de ny-vaccinerede hunde og katte fik et certifikat. Det hele gik som smurt, og ingen blev skadet under kampagnerne. Denne type vaccination skal gentages efter et år.

Børn poserer med deres certifikater, efter de har fået deres hunde vaccineret
Sår

Næsten 15% af hundene havde sår, oftest bidsår fra slåskampe med andre hunde. Disse sår blev behandlet af vores dyrlæger. Få hunde havde også gamle sår fra at være bundet – de var dog alle sammen helet, og heldigvis var ingen af dem nye.

Andre tegn på sygdom

Nogle af hundene havde andre tegn på sygdom, som for eksempel strid pels, tåreflåd fra øjnene eller unormal afføring.

Tilstand – hunde

Score

Huld

305 ud af 414 hunde scorede “ideel”. Resten var “dårlig” eller “acceptabel”.

Sår

62 ud af 414 havde sår, hovedsagligt fra bid

Andre tegn på sygdom

21 ud af 414 havde andre tegn på sygdom, som for eksempel tåreflåd, strid pels, hoste, flåter eller diarre

Dr Linus og Dr Yohana med eleverne fra Emanyata Primary
ASPAs forventninger efter vaccination og uddannelse
  • Reduktion i antallet af sager med dyremishandling i Arusha
  • Reduktion i antallet af rabiestilfælde
  • Øget indsats fra de lokale myndigheder i at sørge for, at dyrevelfærdslove bliver overholdt
  • Øget opmærksomhed på dyrevelfærdslove blandt dyreejere, dyrlæger og andre interessenter, der arbejder med dyr i Arusha
  • Øgede/tilstrækkelige midler fra distriktsbudgetterne til at opretholde god dyrevelfærd og fremtidige rabiesvaccinationskampagner
Områder, der kan styrkes i fremtiden

Det er vigtigt med stærkt engagement fra nøglepersoner indenfor folkesundhed og dyrevelfærd. Derfor kan fremtidige interessenter for eksempel inkludere læger, skoler, colleges, lokale ledere, lokale NGO’er osv.

Lokale forretninger skal gives muligheden for at hjælpe til økonomisk eller praktisk. De kan for eksempel sponsorere hundevacciner, printe flyers og plakater eller sørge for forfriskninger til de frivillige.

Tak!

ASPA vil gerne takke følgende institutioner og personer, der hjalp til med at få kampagnen mod rabies op at køre:

  • Foreningen Dyrlæger Uden Grænser for økonomisk støtte
  • Arusha Livestock District Office for organisering, allokering af steder til vaccinationerne og for at hjælpe til med vaccinationerne
  • Distriktsledere for støtte og deltagelse
  • Hundeejere, skolebørn og den bredere befolkning for at dukke op og medbringe deres hunde til vaccination

Læs mere om ASPA på deres hjemmeside her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial