World Rabies Day 2023 

Foreningen Dyrlæger uden Grænser støtter World Rabies Day

World Rabies Day 2023

Foreningen Dyrlæger uden Grænser støtter World Rabies DayHvert år d. 28. september markeres World Rabies Day. World Rabies Day en vigtig anledning til at øge opmærksomheden omkring rabies, en dødelig virus, der fortsat truer både mennesker og dyr over hele verden. Dette år, i 2023, er intet anderledes. World Rabies Day 2023 er en lejlighed til at reflektere over de fremskridt, der er blevet gjort i bekæmpelsen af denne frygtede sygdom og til at fremhæve de organisationer, der dedikerer sig til at forhindre dens spredning.

Foreningen Dyrlæger Uden Grænser støtter foreninger i hele verden, men helt specifik i anledningen af World Rabies Day 2023 har vi valgt at sende en ekstra donation til Dharamsala Animal Rescue i Indien for at fremhæve deres dedikation og bemærkelsesværdige arbejde, de udfører!

World Rabies Day – Baggrund og Formål
World Rabies Day blev først indført i 2007 og er blevet afholdt hvert år siden. Dagen er en del af en global bestræbelse på at øge opmærksomheden om rabies og fremme dens forebyggelse og kontrol. Formålet er at informere folk om rabies, opfordre til vaccination af dyr og forbedre adgangen til rabiesvaccination for både mennesker og dyr.

Rabies er en frygtet sygdom forårsaget af et virus, der primært overføres gennem bid fra smittede dyr. Sygdommen påvirker centralnervesysteme og fører til død, hvis den ikke behandles hurtigt. Selvom rabies kan forebygges ved vaccination, er det stadig et alvorligt problem i mange dele af verden, især i områder med begrænset adgang til medicinsk pleje og vaccinationsprogrammer for både dyr og mennesker.

Foreningen Dyrlæger uden Grænser støtter World Rabies Day

Foreningen Dyrlæger Uden Grænser – En Global Aktør i Dyrevelfærd
Foreningen Dyrlæger Uden Grænser er en organisation, der har sat sig for at gøre en positiv indflydelse på dyrevelfærd over hele verden. Vores arbejde strækker sig til områder, der spænder fra katastrofehjælp til langsigtede dyrebeskyttelsesprojekter. Projekternes frivillige dyrlæger og medarbejdere arbejder utrætteligt for at forbedre sundheden og trivslen for dyr i nød, inklusive dem, der er i risiko for at blive smittet med rabies. 

Støtte til Dharamsala Animal Rescue i Indien
Dharamsala Animal Rescue (DAR) er en velrenommeret organisation i Indien, der er engageret i at redde og beskytte gadehunde og -katte i Dharamsala-regionen. Dharamsala er en populær destination for turister, men det er også hjemsted for en betydelig befolkning af herreløse dyr, der er i fare for at sprede rabies og lider af mangel på adgang til nødvendig medicinsk pleje.

Foreningen Dyrlæger Uden Grænser har erkendt den vigtige rolle, som Dharamsala Animal Rescue spiller i at beskytte både dyr og mennesker mod rabies i dette område. Derfor har vi besluttet at yde støtte til DAR i år på 10.000 kr. for at hjælpe dem med at nå deres mål i forbindelse med World Rabies Day hvor de ønsker at vaccinere intet mindre end 1500 hunde på en periode på 10 dage! 

Sammen for en Rabiesfri Fremtid
Verdens Rabiesdag 2023 er en påmindelse om den fortsatte trussel fra rabies og vigtigheden af ​​at arbejde sammen for at forhindre dens spredning. Organisationer som Dharamsala Animal Rescue spiller en uvurderlig rolle i denne kamp ved at beskytte dyr og mennesker mod denne dødbringende sygdom og arbejde hen imod en rabiesfri fremtid. Gennem uddannelse, vaccination og støtte kan vi alle bidrage til at gøre en positiv forskel i kampen mod rabies og fremme dyrevelfærd over hele verden.

Tusind tak til alle vores medlemmer, der støtter vores arbejde og derigennem støtter World Rabies Day 2023! Jeres støtte, vores mission, deres liv.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial