TAWESO har også travlt!

Hos Tanzania Animal Welfare Society (TAWESO) har de også allerede haft travlt her i 2023!

Projektet Animal Birth Control (ABC), som blev støttet af Foreningen Dyrlæger uden Grænser, havde heldigvis en betydelig indvirkning på hjemløse og forladte katte og hunde i Dar es Salaam, Tanzania. På trods af kraftig regn og tilstedeværelsen af hjemløse dyr nær restauranter og hoteller, nåede projektet succesfuldt ud til og behandlede i alt 85 katte og hunde. 

Veterinærstuderende fra Sokoine University of Agriculture spillede en vigtig rolle i at fange og behandle dyrene, hvilket var med til at øge sikkerheden for alle involverede dyr og projektets succes. Ud over at blive steriliseret modtog dyrene behandling for en lang række sygdomme, blev vaccineret imod rabies og endnu flere fik loppemidler!

For at undgå at hunde og katte der allerede er blevet behandlet, bliver fanget igen, blev der lavet et lille hak ind i øret så dyrene kan genkendes på lang afstand. Dette kan måske virke fjollet, men hvis man har prøvet at være med til at fange vilde dyr, så ved man at dette langt fra er nemt – og det er lidt træls at fange en vild kat der allerede er neutraliseret!

TAWESOs ABC projekt sørgede også for mad og vand til dyrene under ventetiden, inden de blev sendt tilbage til deres respektive områder. ABC projektet blev lavet i samarbejde med FDUG, men også frivillige dyrlæger, assistenter og selvfølgelig dyrlægestuderende. Vi hos FDUG er altid meget glade for at kunne støtte projekter som også tænker langsigtet og giver mulighed for studerende at kunne lære i “den virkelige verden”. 

De studerende er dyrenes fremtid, dem skal vi værne om. 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial