Nyt fra ARC i Cambodia

I Cambodia bor cirka 5 millioner hunde og et ukendt, men sandsynligvis meget højere, antal katte. Disse dyr bor for langt størstedelen af tilfældene på gaden og uden kærlige ejere, hvorfor de har desperat brug for hjælp. 

Problemerne med gadehunde og -katte opstår på grund af flere årsager, men blandt andet fordi mange som følge af deres buddhistiske tro ikke ønsker at kastrere eller sterilisere deres dyr, hvilket fører til alt for mange dyr i for små områder. Hvilket øger risikoen for sult blandt dyrene, men også udbredelsen af sygdomme – også dem som kan ramme mennesker. Blandt andet er rabies fortsat et stort problem i Cambodia, hvor næsten 800 mennesker dør af Rabies infektioner hver eneste år! 

Andre problemer som rammer bestanden af hunde og katte i Cambodia inkluderer også udbredte virale sygdomme såsom felin herpes virus og coronavirus, samt store problemer med genetiske sygdomme. Disse forværres i Cambodia også af at den veterinære viden stadig i størstedelen af tilfældene fokuserer på produktionsdyrene, hvorfor der er forholdsmæssig få der er eksperter inden for smådyr som hunde og katte. 

Sidst men ikke mindst er det også værd at nævne at fattigdom blandt mennesker er et udbredt problem i Cambodia. Fattigdommen blandt en stor del af befolkningen betyder at mange ejere som måske ønsker at gøre noget, ikke har midlerne til at hjælpe de kæledyr de måtte have. 

Derfor er projekter som Animal Rescue Cambodia (ARC) essentielle for at hjælpe de hunde og katte der befinder sig i landet. 

ARC arbejder med bæredygtig dyrevelfærd på mange forskellige måder for at hjælpe dyrene i Cambodia heriblandt kontrollering af population igennem sterilisationer og kastrationer af gadedyr, veterinær hjælp til syge dyr og et sted at bo for dyr der af flere årsager ikke kan klare sig på gaden. 

ARC arbejder også på at informere lokalbefolkningen for at ændre holdningen til gadedyr og støtter indførslen af lovgivning omkring dyrevelfærd. 

Støtten fra Foreningen Dyrlæger uden Grænser gik direkte til livsvigtige vaccinationer af kattebestanden i området, hvor mere end 300 core-vacciner i mod felin calicivirus, herpesvirus og chlamydia blev uddelt for at forebygge sygdomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial