Rapport fra Dharamasala i Nordindien

, , ,

Vores hundefanger og vores dyrlægeassistent, som vi støtter med deres løn igennem Tibet Charity, har travlt på klinikken i Dharamsala i Nordindien. I juli og august måned 2022 havde de 217 behandlinger og operationer, hvoraf mange af dem var hudpatienter, som kræver meget behandling og arbejde.

På de første billeder ser I Kattu, en hund fra Gu Chu Sum området, som havde en meget smertefuld og kløende hudlidelse på hele bagkroppen. Efter behandling af personalet på klinikken i Dharamsala fik Kattu det meget bedre.

På de næste billeder ser I, hvordan bl.a. Dolma Bum, som er hundefanger og lønnet af os, er ude i området og fange hunde for at få dem neutraliseret og vaccineret. De kommer ud til mange specielle situationer, og de var bl.a. ude til en hund, som ikke kunne komme ned fra et tag. Her lavede de en redningsaktion og fik hunden ned derfra.

I Foreningen Dyrlæger uden Grænser lægger vi stor vægt på ABC programmer, hvor hunde og katte bliver neutraliseret, vaccineret og sat ud i samme område, som de kom fra. Og her nåede klinikken i juli og august 2022 at neutralisere 34 hunde og katte. Derudover behandlede de også mange hunde og katte med sår, infektioner og påkørsler samt vaccinerede 89 dyr.

Klinikken i Dharamsala er meget populær og er en af de bedste klinikker i Nordindien. Der er mange fra området og såmænd også langvejs fra, som kommer til klinikken på grund af dens gode ry.

Vi er derfor stolte over at kunne hjælpe dem i deres vigtige arbejde ved at betale lønningerne for 2 af deres medarbejdere.