Projekt ved Victoriasøen – Nyt fra TAWESO

Tanzania Animal Welfare Society (TAWESO) har sendt os følgende rapport om deres arbejde ved Victoriasøen – her oversat til dansk:

Rapport fra TAWESO til Dyrlæger Uden Grænser

For første gang gennemførte vi et ABC-projekt ved Victoriasøen i Magu-distriktet i Tanzania med støtte fra Foreningen Dyrlæger Uden Grænser. I dette landlige område så vi dyr i nød, der virkelig havde brug for hjælp – på grund af mangel på rent vand er mange mennesker flyttet fra området, og hundene må klare sig selv. Der er en stigende antal gadehunde og gadekatte i området.

Vi satte fælder op for at fange dyrene, især hvor de hvilede sig under lastbiler eller fandt føde i skraldespande, ved markeder eller restauranter. De fleste af dyrene dyr var glade for menneskelig kontakt. Der kom også privatejede dyr til vores mobile klinik og de ejere, der havde råd til det, gav en donation til projektet.

I juni fik dette ABC-projekt  neutraliseret 68 katte og hunde. Ydermere har vi behandlet diverse lidelser, herunder sår, seksuelt overførte tumores (TVT) og mere og mindre slemme hudlidelser.

Alle de dyr, vi havde i hænderne, blev vaccineret mod rabies og fik ormekur og loppebehandling. Vi lavede også et lille snit i venstre øre på dyrene inden de blev sluppet fri igen, så vi ikke fanger de samme dyr igen, næste gang vi er i området.

Tak til Foreningen Dyrlæger Uden Grænser for at hjælpe os med at gennemføre dette vigtige projekt – det var en succes både hos lokalbefolkningen, hos de frivillige i TAWESO og hos Magu District Department of Livestock and Fisheries.

Kommentarer fra befolkningen ved Magu, Victoriasøen:

Michael Manyilizu: “Jeg er meget glad for at få vaccineret og neutraliseret min 4-årige hund, først kunne jeg ikke tro mine egne ører, da jeg hørte, det var gratis. Jeg ved, det er vigtigt at behandle syge dyr og vaccinere dyr regelmæssigt, da de ellers kan være en trussel for andre dyr og mennesker i forhold til rabies.”

John Lupimo: “Jeg var en af de heldige som fik min hund neutraliseret. Tak til TAWESO for at gøre det gratis, det er noget, der kun sker én gang i livet. Jeg lover at sprede nyheden til andre i området for at gøre dem opmærksomme på, hvor vigtigt det er. Næste gang I kommer, kan vi hjælpe med at bringe mange dyr til den mobile klinik.”

Agnes Bujilima: “Jeg har tidligere mistet to af mine hunde på grund af smitsomme sygdomme. Jeg kunne ikke få dem vaccineret, da der i lang tid ikke har været den mulighed i nærheden af landsbyen. Dette var en enestående mulighed, tak fordi I har hjulpet med både min hunds og mine naboers sikkerhed.”

Zaidi Mwinori, personale fra The Government Department of Livestock: Vi i afdelingen får ikke nok støtte fra staten til at kunne udføre disse projekter ude hos befolkningen, så TAWESOs assistance bringer håb for både dyrevelfærd og menneskers sikkerhed. Vi håber, I i fremtiden kan lave lignende projekter i andre landsbyer, da jeres hjælp virkelig er værdsat og nødvendig i Magu.”

Læs mere om TAWESOs forskellige projekter her.

Viktoriasøen

 

Dyrlægetjek inden bedøvelse

 

Der indgives bedøvende medicin

 

Neutralisation af en hund – de næste sidder allerede i kø

 

Tak fra en hundeejer
Tak fra flere hundeejere

 

Indgivelse af bedøvende medicin

 

Dyrlæge i fuld sving med endnu en operation

 

Indregistrering

 

… og mere kø til bedøvende medicin

 

Dyrlæge fra TAWESO i fuld sving
… og mere operation

 

Der er tid til at forklare hjælpere, hundeejere og andre interesserede om arbejdet –

 

Dyrlæge Viktoriasøen
– og tid til en pause for at nyde udsigten ved Viktoriasøen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial