, ,

Holdbar dyrevelfærd i Cambodja

Foreningen Dyrlæger Uden Grænser har startet et nyt samarbejde med Animal Rescue Cambodia (ARC). Her kommer den første rapport, som vi har modtaget fra dem – og I kan læse mere om ARCs arbejde her.

Dyrevelfærd i Cambodja

Konceptet “dyrevelfærd” er nyt i Cambodja. Ofte bliver hunde og katte betragtet som irriterende, som et stykke ejendom eller som mad. Derfor er det endnu ikke udbredt at gå op i dyrevelfærd.

Ydermere er der generel mangel på viden hos befolkningen om, hvordan man skal tage sig af dyr på den bedst mulige måde. Neutralisation af dyr er heller ikke udbredt, da visse grene af buddhismen anser det for at give dårlig karma.

Animal Rescue Cambodia (ARC) arbejder for at forbedre dyrevelfærd i Cambodja på tre forskellige områder: ved at øge kvaliteten af dyrlægebehandlinger gennem uddannelse, ved at neutralisere gadedyr og ved at informere og undervise lokalbefolkningen.

Bedre dyrevelfærd hos gadehunde ved hjælp af neutralisering

Neutralisering af både kæledyr og gadehunde og -katte har flere fordele, bl.a.:

  • Ingen uønskede hvalpe og killinger (som i Asien ofte ender i hunde- og kattekødsindustrien)

  • Lavere risiko for sygdomme som urinvejsinfektioner, livmoderbetændelse, FIV (Feline Immunodeficiency Virus, også kaldet katte-AIDS), TVT (Transmissible Venereal Tumour, en form for seksuelt overført cancer) mm.

  • Færre slagsmål og tilhørende skader

  • Ingen indavl (for eksempel hos en mindre gruppe af hunde, der bor omkring det samme tempel)

  • Da der kommer færre nye hunde (da der fødes færre hvalpe) er det lettere at holde populationen dækket mod rabies vha. vaccination

Overpopulation og indavl hos gadedyr er et reelt problem – blot ét fertilt kattepar og deres efterfølgende killinger kan blive til over 11.000 katte på 6 år, og blot ét fertilt hundepar og deres efterfølgende hvalpe kan blive til over 2000 hunde i løbet af samme tidsperiode!

Cambodja dyrevelfærd

Del af ARCs informationskampagner

Donation fra Foreningen Dyrlæger Uden Grænser

Ved hjælp af donationen fra Foreningen Dyrlæger Uden Grænser har ARC kunnet uddanne lokale dyrlægeassistenter og veterinærsygeplejerske i først basale procedurer og siden mere komplekse operationer som næste step.

Og en lille succeshistorie: efter kun et par måneders træning kunne dyrlægeaspiranten Borat selv neustralisere både han- og hunkatte. For hver procedure bliver hun mere rutineret og får bedre håndelag – og får derved lettere ved at lære og udføre mere udfordrende behandlinger i fremtiden.

Desuden var donationen med til at få neutraliseret 72 dyr i juli samt udført mange andre små projekter på trods af corona, som også har stor indflydelse på hverdagen hos ARC.

Dyrlæge Cambodja

Ny dyrlæge i træning: Borat