Første uge i Thailand er slut!

Iben-behandler-hvalp-500
Endnu en lille tynd gadehundehvalp er blevet steriliseret, og bliver behandlet mod parasitter af veterinær sygeplejerske Iben.

Lidt fra vores første uge på Phuket By holdet

Vi er nu færdige med vores første uge på Phuket, og vi har haft et fantastisk samarbejde med Soi Dog Foundation. Alle har været fantastiske at  samarbejde med, og humøret har været højt. Og gennem koncentreret og hårdt arbejde har vi nået alle de hunde og katte, som er kommet ind hver dag. Så alt i alt nåede vi på de første 4 dage 245 hunde og 166 katte, hvilket er meget fint på 4 dage, når vi lige skal ind i arbejdet og lære at arbejde sammen. Det andet hold, som arbejdede i Phang Nga, hvilket er tæt på Khao Lak, som ligger lidt nord for Phuket øen, og som mange kender fra tsunamien, hvor mere end 2000 svenskere blev dræbt, opererede nogle flere hunde, men næsten ingen katte. Så et meget fint resultat på  kun 4 dage!

burmaesiske-hjælpere-500
Vores utrættelige burmesiske hjælpere, som var en stor hjælp.

Veterinærsygeplejerskerne har arbejdet tæt sammen med 2 mandlige burmesiske hjælpere, som har et helt fantastisk tag på både hunde og katte samt er virkeligt effektive. På en forunderlig vis så bliver de aldrig bidt, på trods af de ofte har med aggressive hunde og katte at gøre samt overhovedet ingen magt bruger på dyrene. Dyrlægerne arbejder koncentreret med operationerne i nogle dårlige stillinger, da bordene ikke kan hæves eller sænkes. Men gudskelov bor vi på et hotel ved stranden, hvor man kan få rygmassage efter arbejde!

Klimaet hernede er fantastisk……hvis man ligger på stranden og kan gå i vandet. Men når man skal arbejde, så er det ind imellem ulideligt. Og så er det endda vinter hernede! Mange thailændere går med langærmede trøjer, huer samt ansigtsmasker på denne årstid, da det for dem er lidt køligt. Vi taler altså om 34 grader i skyggen! Skolebørn i Danmark ville sikkert få varmefri ved disse temperaturer.

4-små-patienter-500
4 små patienter (den 4. er en kat, som sidder i kurven)

De hunde og katte, som vi opererer, er en blanding af gadedyr og private dyr. Og nu kan man spørge om, hvorfor vi ikke kun opererer gadedyr?
Gadedyr opstår generelt som følge af en simpel ting – dyreejeren bliver trætte af dem og sætter dem ud i det fri et sted, hvor de ikke kan finde hjem igen. Derudover så har mange thailændere hunde og katte på en lidt anden måde end i Danmark, da de lader dyrene gå frit rundt i området, hvor de så kommer hjem og æder. Dette gør vi også i mange tilfælde med katte i Danmark, hvorimod det ikke er lovligt at lade sin hund løbe frit rundt i Danmark, denne måde at have hund på medfører så også, at de kan frit parre sig. Så på grund af disse forhold er det meget vigtigt at få alle hunde og katte, både gadedyr og dyr med ejere, neutraliseret så tidligt som muligt.

Hele holdet er nu taget videre til et område mellem Hua Hin og Bangkok, hvor vi skal arbejde sammen med organisationen DogChance. Dette er en meget mindre organisation, som er startet for ca. 17 år siden af en meget rig thailandsk kvinde, som hedder Pym. Hendes hjerte brænder for hunde, og hun bruger al sin tid og penge på dette arbejde. Hun har bygget en dejlig klinik ude på landet, hvor hun kan have ca. 100 hunde gående i løbegårde. Derudover har hun et landsted, hvor hun har mellem 200 – 650 hunde gående i nogle meget store løbegårde. Og for at det ikke skal være løgn så har hun også ca. 50 – 100 hunde på sin store ejendom inde i Bangkok Centrum.

Vi er nu blevet indlogeret og skal i gang med at arbejde mandag morgen, hvor vi også skal lære en thailandsk ung dyrlæge op i, hvordan man neutraliserer hunde. Det glæder vi os til, og I vil få meget mere information herfra med billeder!

 

 

Dette indlæg var udgivet den Ikke-kategoriseret. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial