Nyt fra EDKE i Grækenland

EDKE (The Greek Action of Volunteer Veterinarians) er et team bestående af dyrlæger og veterinærstuderende. Deres formål er at give dyrlægehjælp til gadedyr i Grækenland.

Vi har netop, i forbindelse med vores donation, modtaget en tilbagemelding omkring deres indsats i forbindelse med de voldsomme skovbrande som hærgede i store områder nær Athen, og som ulykkeligvis kostede rigtig mange menneske- og dyreliv.

I forbindelse med branden i Attika etablerede deres frivillige dyrlæger og veterinærstuderende hurtigt en førstehjælpsstation i Rafina, som er en by der ligger tæt på det område, hvor brandene hærgede. De gav førstehjælp til de vilde dyr, til gadedyrene samt til de privatejede dyr, som i panik var løbet hjemmefra og kommet til skade i branden.

EDKE kontaktede også de lokale dyrlægeklinikker og lavede et samarbejde med dem, således at de dyr som havde brug for indlæggelse, kunne modtage behandling. De fleste patienter havde forbrændinger, skader, vejrtrækningsproblemer samt var dehydreret og i chok.

De arbejdede i 10 dage i førstehjælpsstationen. Deres frivillige hjalp samtidig også i området i det vestlige Attika (Kineta) som var ramt af skovbrandene. Her behandlede de mest landbrugsdyr som får, geder og svin, men derudover behandlede de også gadehunde og -katte.

De var i alt et team bestående af 30 frivillige dyrlæger, som behandlede de dyr som var blevet såret i brandene og omkring 200 dyr modtog behandling.

Dette indlæg var udgivet den Ikke-kategoriseret. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial