Tættere på TOLFA

TOLFA-med-tekstEn af de organisationer, som vi tidligere har haft frivillige hos, er Tree Of Life For Animals – også kaldet TOLFA.

TOLFA ligger i den nordlige del af Indien, og huser i dag både et dyrehospital og et rescue-center, hvor alle indkomne gadehunde bliver behandlet for evt. skader. TOLFA stopper dog ikke der, for TOLFA har fokus på sterilisation og rabies, så gadehundene kommer også et Animal Birth Control-program under deres ophold hos TOLFA.

Viden om rabies ligger TOLFA meget på sinde, da 95% af dødsfaldene i Indien kan relateres til bid fra rabies-inficerede gadehunde. Derfor arbejder TOLFA for at udbedre kendskabet om rabies blandt skolebørn, som lærer om rabies, hvordan man undgår at blive bidt og hvordan man behandler evt. bid, så risikoen for rabies mindskes.

Fakta om TOLFAs arbejde indtil videre:

  • Deres dyreambulance har hjulpet mere end 25,000 syge og tilskadekomne gadedyr.
  • De har – på en human måde – nedbragt bestanden af gadehunde ved at have neutraliseret mere end 18,500 gadehunde.
  • De har hjulpet til med at redde både menneske- og dyreliv ved at vaccinerer over 22,000 gadehunde mod rabies og ved at lære mere end 4,000 skolebørn om rabies og dyrevelfærd.
  • De er en værdsat del af lokalområdet blandet andet ved at tilbyde gratis dyrlægehjælp til mere end 50,000 dyr som arbejder på gårde m.v.

tolfa-271116-1TOLFAs frivillige kommer også ud i de mere øde områder, hvor gadehundene lever. Derude findes også gadehunde, som har brug for deres hjælp, som f.eks. denne hund, som havde brækket en ben.

Andre dyr kommer til TOLFA med skader fra at være blevet ramt af en bil, skader som på grund af manglende behandling er fulde af maddiker, tumorer som skal fjernes eller skab. TOLFAs klienter er ikke kun gadehunde, men kan også være katte, heste, æsler eller andre dyr.

Dyrenes SOS har haft frillige afsted for at hjælpe TOLFA i deres arbejde – læs Nynne og Rikkes beretning her.

Billeder og inspiration til dette indlæg er hentet på TOLFAs hjemmeside.

Med venlig hilsen
Lonni Marquart

Medlem af bestyrelsen

Dette indlæg var udgivet den Ikke-kategoriseret. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial