Soi Dog Foundation – 9. august 2013

Af Gregg Tully, Thailand

Kære dyrlæge Mogens Hansen og resten af bestyrelsen i Dyrenes SOS.

Vi sender Jer hermed en rapport over anvendelsen af det tilskud  på US $ 1,500, som Dyrenes SOS så  generøst har doneret til Soi Dog Foundation.

Soi Dog Foundation mest presserende program p.t. er vores kampagne for at bekæmpe den grusomme og ulovlige handel af hundekød, som foregår mellem Thailand og Vietnam. Millioner af hunde –  såvel stjålne kæledyr som gadehunde – bliver  transporteret under forfærdelige forhold fra Thailand til Vietnam i nattens muld og mørke. De hunde der overlever rejsen bliver ofte brutalt dræbt, fordi folk tror, at smerte medfører mørt kød. Nogle hunde bliver tortureret i timevis og derefter flået levende. Soi Dog står i spidsen for at sætte en stopper for denne grufulde handel.

Vores undercover efterforskere lokaliserer smuglernes lastbiler og underretter de rette myndigheder, der stopper lastbilerne og anholder smuglerne. Soi Dog Foundation tager initiativ til at de reddede dyr bliver flyttet  til krisecentre og sørger for at de får den rette dyrlægebehandling, vaccination samt mad og drikke.

Vores kampagne har været en stor succes: Smuglerne rejste tidligere over grænsen via den hurtigste rute i store lastbiler fyldt med hunde. Nu forsøger de at undgå myndighederne ved at transportere hundene i mindre køretøjer og anvende ruter, som er vanskeligt fremkommelige.  Da meget få kæledyr i Thailand har mikrochip eller halsbånd med hundetegn, er det næsten umuligt at genforene de hunde, som bliver reddet med deres rette familier.

Hundene bor på internater, som drives af ”Thailands Department for Livestock and Developement” (Landbrugsdyr og udvikling), som har ikke økonomiske midler til at sørge for hundens pleje, hvilket har resulteret i, at Soi Dog har påtaget sig ansvaret for, at hundene modtager ordentlig pleje, mad og medicinsk behandling.

Vi varetager i øjeblikket ansvaret for mere end 5.000 hunde, som vi har reddet fra kødhandlen – alene foder til disse hunde koster mere end $ 30,000 hver måned. Soi Dog Foundation sender dyrlæge teams til internaterne for at neutralisere og vaccinere de hunde, der for nylig er blevet reddet, samt yde medicinsk behandling. Dette er nødvendigt for at forhindre at dyrene formerer sig under deres ophold på internaterne samt undgå udbrud af sygdomme som hundesyge og parvovirus, og holde dyrene sunde og raske.  Vi sørger for at ansætte dyrlæger til at udføre specifikke opgaver, og til tider får vi hjælp af frivillige dyrlæger og veterinær sygeplejersker  fra udlandet.

Tilskuddet fra Dyrenes SOS har bidraget til følgende neutraliserings-programmer udført på hunde, som alle er reddet fra handlen med hundekød:
• Maj 2013: 221 hunde blev steriliseret og kastreret på internatet i Khemmarat.
• Juni 2013: 130 hunde blev steriliseret og kastreret på internatet i Nakhon Phanom.
• Juli 2013: 132 hunde blev steriliseret og kastreret på internatet i Buriram.

Hver eneste  hund, som vi steriliserede fik også en rabies vaccine og en kombinationsvaccine der omfatter hundesyge og parvovirus. Desuden foretog vores dyrlæger medicinsk behandling af de hunde som havde behov for dette . Den omtrentlige pris for operationer, medicin og vacciner til 483 hunde lå på US $ 6855. Pengene rækker langt her i Thailand  p.g.a. de lave omkostninger og vi  kan dermed  udføre operationer for langt færre penge end det er muligt i de vestlige lande. Finansieringen fra Dyrenes SOS blev brugt til at hjælpe med at dække disse omkostninger.

En CNN historie og video om betingelserne for hundene i Nakhon Phanom internatet og de udfordringer der er, samt den omsorg der er for dem – se mere her.

På vegne af Soi Dog Foundation og de tusindvis af hunde, vi har reddet fra hundehandel med kød, jeg vil gerne takke Jer for Jeres støtte og bidrag, som har hjulpet os til at forhindre 483 hunde i at producere utallige uønskede hvalpe, der ville blive født til et liv med lidelse, og samtidig være med til at beskytte dem mod rabies og forebygge udbrud af smitsomme sygdomme.

Lad mig endelig vide, hvis I har spørgsmål, eller ønsker yderligere oplysninger om vores arbejde.

Bedste ønsker,

Gregg Tully
Deputy CEO
Soi Dog Foundation

Besøg Soi Dog Foundation på Facebook

Besøg Soi Dog Foundations hjemmeside

Dette indlæg var udgivet den Ikke-kategoriseret. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial