TAWESO – 21. februar 2011

Bombesprængninger i Dar Es Salaam kvæster tusindvis af dyr

Onsdag d. 16 februar om aftenen, blev hovedstaden i Tanzania, Dar es salaam, ramt af en serie eksplosioner i militære ammunitionslagre.

Mere end 30 mennesker blev dræbt ved eksplosionerne, over 300 personer er indlagt på hospitalerne med kvæstelser, og mindst 4000 mennesker står uden tag over hovedet, og er midlertidigt indkvarteret på et nærliggende sportsstadium.

Beboerne i de ramte områder måtte efterlade deres dyr da de flygtede fra eksplosionerne, og en del af de efterladte dyr blev enten dræbt eller sårede.

Det anslås at der er mindst 500 hunde og katte efterladt i de berørte dele af byen og hundredvis af kvæg, geder og får. Området er tillige centrum for en omfattende fjerkræproduktion, og fjerkræ i tusindvis er derfor også ofre for katastrofen.

Der bliver taget godt hånd om de mennesker der er ramt, men de mange dyr er overladt til sig selv, og vandrer rundt på må og få i gaderne, sårede og sultne.

Tanzania Animal Welfare Society, TAWESO, iværksatte allerede den 17. februar en redningsplan for de mange dyr der lige nu står uden hjælp efter eksplosionerne. De har etableret hjælpebaser flere steder i en radius på ca 25 km fra den militære base, hvor sprængningerne var værst.
Her vil de forsøge at afhjælpe de værste skader: Øjenskader, sår, adfærdsændringer, nedsat hørelse og sult, og samtidig vil der blive givet rabiesvaccinationer til alle hunde og katte.

Dyrenes SOS har besluttet at donere 1000 US dollars til medicin til TAWESOs arbejde.

Dette indlæg var udgivet den Ikke-kategoriseret. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial