Lidt sørgeligt at tage afsked med så mange søde mennesker! Men vi skal arbejde sammen med nogle af dem i næste uge også, så helt afsked er det ikke endnu.

thailand16-1-500I går torsdag opererede vi 54 hunde igen, samme antal som onsdag. Men der var mange specielle hunde torsdag. Vi havde flere med døde fostre i, en enkelt havde et mumificeret foster i fødselsgangen og mange opløste fostre i livmoderen, hvilket betød, at den har været i fødsel, måske endda født et par stykker, og derefter gået i stå som følge af fosteret, som sad fast i fødselsgangen, og så er alle hvalpene i livmoderen senere døde. I Danmark var en sådan hund kommet til dyrlæge, inden det var nået så langt, men når man er gadehund, så får man ikke disse chancer. Men nu får den hund det meget bedre. Det samme kunne man godt ønske for alle de gadehunde, som går med tilsvarende lidelser i hele verden.

Man vænner sig til hundelarmen hernede. Enten gør eller hyler hundene i løbegårdene, eller også skriger de, når hundefangeren tager dem, og de får deres bedøvelse. Og når hundene skriger, så begynder alle hundene at sympatisere med dem, og så har vi hylekoret.

thailand16-10-500I går sluttede vi så sent, at gekkoerne og flagermusene kom frem, hundene hylede mod månen, og vi stod med pandelamper på for at se vores operation. Lidt specielle forhold!

Vi har haft nogle rigtig dårlige hunde til operation, og desværre er 2 hunde døde gennem disse 4 dage. Det har ikke været på grund af blødninger eller andre operationsrelaterede komplikationer, de har simpelthen bare været afkræftede og svage i forvejen.

Men resten af hundene har det fint, og her den sidste dag har vi taget det stille og roligt med kun 30 hunde, da vi skulle tidligt til Bangkok for at tage afsked med flere, som skal med fly hjem eller videre til Phuket. Nogle af os bliver i Bangkok til søndag, før vi tager til Phuket for at arbejde den sidste uge.

I hører nyt på mandag!
Sawasdee krap! (Hilsen på thai!)

Her er der billeder fra vores “natte” arbejde, vores klinikhund, som lå under bordet, vores patienter og forskellige arbejdssituationer.

Dette billede af en livmoder lige have et par ord med: Det var en tæve, som havde været i fødsel og hvor et foster havde sat sig fast i livmoderhalsen. Dette foster samt alle andre hvalpe i livmoderen var så døde og blevet opløst. Man kunne kun mærke knoglestumper samt væske i livmoderen nu. Mogens peger på stedet, hvor knogleresterne fra den fastklemte hvalp sad.