Dyrene i Ukraine

I efteråret 2021 valgte vi at søge om indsamlingstilladelse, som vi fik. I foråret gik Rusland i krig mod Ukraine og skabte dermed store ødelæggelser, som både ramte mennesker og dyr.

Derfor valgte vi at dedikere store dele af indsamlingsmidlerne til at hjælpe dyrene og de organisationer, som stod i første række til at hjælpe dyrene. Vi husker alle de mange, som flygtede over hals og hovede og mange af dem tog deres dyr med til mer sikre steder eller helt over grænsen til de omkringliggende lande.

Mange valgte dog også at blive tilbage, for dyr fra zoologiske haver, heste og større landbrugsdyr var ikke nemme at få ud. Derfor var det vigtigt for os at hjælpen ikke kun gik til hunde og katte, men til en bred vifte af steder, som hjalp dyrene – vi indgik f.eks. et indsamlingssamarbejde med Janne fra Facebook-gruppen Danish help to Ukraine – “horses with families.

Hvem får pengene? De organisationer, der har modtaget økonomisk støtte, ses nedenfor:

HAPPY PAW SOCIETY

UKRAINE

Happy Paw er en organisation baseret i Kyiv. De hjælper normalt over 60 dyresheltere rundt omkring i Ukraine. De har under krigen sørget for at køre nødhjælp og foder rundt til de sheltere, som ellers ikke har haft adgang til hjælp.
Læs mere her.

SAVE OUR PAWS

RUMÆNIEN

Save Our Paws er en dyrevelfærdsorganisation i Iasi i Rumænien. De har under krigen modtaget og hjulpet rigtig mange dyr fra Ukraine. Det er både dyr i følgeskab med deres ejere (disse dyr skal tjekkes og have hjælp til papirer/vaccination mm.), men også ejerløse dyr, der indleveres.
Læs mere her.

ANIMAL PARK KIEV

UKRAINE

Animal Park Kiev er en lille zoologisk have i Kyiv, som ikke har haft mulighed for at få deres dyr evakueret. Det bliver dyrere og dyrere at købe mad til dyrene, og de har også mistet en af deres medarbejdere til krigen, men de bliver hos deres dyr! Læs mere her.

SAVE THE DOGS

UKRAINE

Save the Dogs…….  Læs mere her.

FUNDACJA CENTARUS

POLEN

Centaurus er en polsk organisation, der normalt har fokus på de større dyr som heste, æsler og køer. Da krigen begyndte, oprettede de en form for modtagecenter af opvarmede containere på en gammel landejendom ved Medyka i Polen, hvor de ligesom Ada kører konvojer med hjælp ind og dyr ud.
Foreningen Fairdog og Dyrenes Beskyttelse hjælper også Centaurus.
Læs mere her.

FELDMAN ECOPARK

UKRAINE

Feldman Ecopark ligger i Kharkiv i det østlige Ukraine, en by der har været bombet igen og igen den sidste måned. De har desværre mistet både dyr og medarbejdere til bombningerne, men de bliver der, indtil alle dyrene kan evakueres. Da det er både svært og dyrt at evakuere zoo-dyr, kommer det til at tage lang tid endnu før de sidste dyr er i sikkerhed. Læs mere her.

Centrum Adopcyjne Ada

POLEN

Ada er en todelt organisation i Przemysl i Polen. Det er både et dyrehospital og en slags dyrevelfærdsorganisation, som normalt tager sig af dyreværnssager og videreadoption af efterladte hunde, og som behandler og rehabiliterer vilde dyr gratis.
Under krigen har de kørt konvojer ind i Ukraine med foder og nødhjælp, samt hentet dyr ud, som efterfølgende behandles og holdes i karantæne på deres hospital.
Den danske organisation Foreningen Fairdog hjælper også Ada.
Læs mere her.

Robi Animal Protection Association

RUMÆNIEN

Robi er en mindre dyrehjælpsorganisation i Bukarest. De har flere gange kørt foder og andre dyreartikler til den rumænsk-ukrainske grænse til de dyr, der ankommer, samt taget ejerløse dyr med tilbage til deres shelter, så de kan komme i karantæne dér. Læs mere her.

UKRAINIAN EQUESTRIAN FEDERATION CHARITY FOUNDATION

UKRAINE

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation…….  Læs mere her.

Sidste nyt fra projektet:

NW4Fun-teamet indsamlede penge til fordel for Ukraine

NW4Fun-teamet - med støtte fra 40 engagerede deltagere - samlede penge ind til Ukraine under en officiel Nose Work 1-prøve under DKK den 24. september 23.

Læs mere
Save the Dogs om oversvømmelserne i Kherson

Save the Dogs beretter om Kherson, hvor hunde, katte og endda geder fanget i de forfærdelige oversvømmelser, da Kherson’s Kakhovka dæmning blev ødelagt.

Læs mere