ARC i CAMBODIA

I Cambodia bor cirka 5 millioner hunde og et ukendt, men sandsynligvis meget højere antal katte. Disse dyr bor for langt størstedelen af tilfældene på gaden og uden kærlige ejere, hvorfor de har desperat brug for hjælp.

Problemerne med gadehunde og -katte opstår på grund af flere årsager:

  • Mange ønsker, som følge af deres buddhistiske tro, ikke at kastrere eller sterilisere deres dyr, hvilket fører til alt for mange dyr i for små områder.
  • Fattigdommen blandt en stor del af befolkningen betyder at mange ejere som måske ønsker at gøre noget, ikke har midlerne til at hjælpe de kæledyr de måtte have. 
  • Sult blandt dyrene øger udbredelsen af sygdomme – også dem, som kan ramme mennesker. Blandt andet er rabies fortsat et stort problem i Cambodia, hvor næsten 800 mennesker dør af Rabies infektioner hver eneste år!
  • Den veterinære viden i landet fokuserer på produktionsdyrene, hvorfor der er forholdsmæssig få der er eksperter inden for smådyr som hunde og katte.

Derfor er projekter som Animal Rescue Cambodia (ARC) essentielle for at hjælpe de hunde og katte der befinder sig i landet.  ARC arbejder med bæredygtig dyrevelfærd på mange forskellige måder for at hjælpe dyrene i Cambodia heriblandt kontrollering af population igennem sterilisationer og kastrationer af gadedyr, veterinær hjælp til syge dyr og et sted at bo for dyr der af flere årsager ikke kan klare sig på gaden.  ARC arbejder også på at informere lokalbefolkningen for at ændre holdningen til gadedyr og støtter indførslen af lovgivning omkring dyrevelfærd. 

Sidste nyt fra projektet:

Nyt fra ARC i Cambodia

I Cambodia bor cirka 5 millioner hunde og et ukendt antal katte. Disse dyr bor for langt størstedelen af tilfældene på gaden og uden kærlige ejere, hvorfor de har desperat brug for hjælp. 

Læs mere
COVID-19 og dyrevelfærd i Cambodia

Denne rapport blev sendt til os fra Animal Rescue Cambodia (ARC), efter der blev sendt en god portion penge derned i starten af 2021. Den omhandler især udfordringerne med at opretholde god dyrevelfærd hos Cambodjas hunde og katte under COVID-19. Dyrevelfærd i Cambodja under COVID-19 Den dag i dag er

Læs mere