thailand-2016-1-230116I fredags var så sidste dag på arbejdet. Alle var taget hjem på nær Janne og  jeg. Så vi skulle arbejde sammen med nok den hurtigste sterilisationsdyrlæge, som jeg nogensinde har arbejdet med. For 6 år siden så jeg en indisk dyrlæge, som havde foretaget ca. 15.000 sterilisationer og kastrationer, operere. Han kunne foretage en sterilisation på en tævehund på ca. 6 minutter, men han havde en person, som hjalp til med operationen. Den kvindelige thailandske dyrlæge, Dr. Eed, kunne foretage tilsvarende operation på kun 5 1/2 minut, men uden hjælper! 

Og hende skulle jeg måles op imod! På en rigtig god dag kan jeg komme ned på ca. 9 minutter, men ellers ligger det på ca. 10 – 20 minutter alt efter sværhedsgrad. 

thailand-2016-2-230116Så vi gik i gang ved 9.30 tiden (hun var faktisk tyvstartet, da vi jo altid har en times transport med trafikkaos, inden vi er på klinikken), og det gik bare derudaf med masser af operationer. Hun tog alle kattene, mens jeg fik alle hundene. Da hun var færdig med sine ca. 40 katte ved frokosttid, så gik hun videre med hunde. Det skal lige siges, at en normal dyrlæge ville bruge 1-2 dage på de 40 katte, da langt de fleste er hunkatte, som tager længere tid at operere end hankatte. 

Da dagen var omme ved 3 tiden, havde hun så opereret 39 katte og 7 hunde. I samme tidsrum havde jeg nået 17 hunde, heraf 14 tævehunde, hvilket jeg synes var OK, men i forhold til hende syner det jo ikke af noget.  

Det skal lige siges, at selvom det går hurtigt, så bliver alt gjort grundigt. Det er kun på grund af lang tids erfaring og mange tilsvarende operationer, at det kan gå så hurtigt. De fleste danske dyrlæger laver en sterilisation på alt mellem 30 – 90 minutter, de meget erfarne på ca. 20-30 minutter. Samtidig er sterilisationshullerne alt mellem 2 – 30 cm lange. For at komme ned på de meget korte tider er hullerne nødt til at være meget små, tit 1-2 cm lange.

Grunden til at man er interesseret i de korte operationstider og små huller er for dyrenes skyld. Jo kortere operationstid samt jo mindre huller, jo mindre ubehag og komplikationer bagefter. 

thailand-2016-4-230116Vi er nu færdige, og torsdag nåede vi 29 hunde og 32 katte, og i går fredag nåede vi 24 hunde og 39 katte. 

Samlet på de 3 uger har vi gjort et godt stykke arbejde, som alle dyrlæger, veterinærsygeplejersker, hjælpere samt Dyrenes SOS, Soi Dog Foundation og DogChance kan være stolte af!

Billeder fra de sidste dage: