Vær en god turist – dyrevelfærd på dit feriested

Turisme er en af verdenens største industrier, og hurtige flytransporter får verden til at virke mindre. Dog vil du ofte støde på dyremishandling eller direkte ligegyldighed over for dyrene, når du rejser ud i verdenen. Dette kan ødelægge selv den bedste ferie for mange mennesker. Konsekvensen kunne være helt at blive hjemme, men dette ville ikke være et realistisk mål, da turisme altid vil være en meget stor industri i verdenen. Desværre er turisme, i en del tilfælde, direkte eller indirekte årsag til dyrs mishandling. Denne mishandling kan ofte formindskes, eller helt undgås ved at turister er opmærksomme på deres færden, og på hvad der kan skade dyr og naturen i det hele taget.

Vi har udvalgt nogle relevante eksempler på dyrevelfærdsproblemer på feriestederne, men der vil selvfølgelig altid være flere ting som du kan gøre for at hjælpe de dyr du møder på dine rejser. Det er din sunde fornuft og din indstilling til dyrevelfærd som gør en forskel.

Følgende råd kan hjælpe dig, til at hjælpe dyr på din ferie:

1) Deltag ikke i begivenheder der udnytter eller mishandler dyr, som eksempelvis tyrefægtning, cirkus, zoologiske haver eller delfinarier. I Spanien, for eksempel, er over 50 % af befolkningen imod tyrefægtning, så hjælp dem med at udrydde denne grusomme form for underholdning ved ikke at deltage.

2) Hvis du på et hotel ser vilde dyr udstillet, så skriv til hotelledelsen og giv udtryk for din misbilligelse. Hvis du på hoteller eller campingpladser observerer herreløse katte eller hunde, som ser syge eller underernæret ud, så gør ledelse opmærksom på at dette ikke er acceptabelt. De bør indfange dyrene og sørge for at de bliver steriliseret for derefter at blive genudsat i området. Det er derefter vigtigt at ledelse sørge for at dyrene dagligt bliver passet og plejet.

3) Køb ikke vilde dyr eller produkter fra vilde dyr. Dyrene er måske truede arter eller de kan være opdrættet under forfærdelige forhold.

4) Hvis du vil hjælpe omstrejfende katte og hunde, så giv en donation til et lokalt internat i stedet for at fodre dem. De lokale internater kæmper en brav kamp for at hjælpe disse dyr, men mangler ofte økonomiske midler til at hjælpe gadedyrene.

5) Før du tager på ferie, kan du undersøge om der er lokale dyreværnsorganisationer, som kan vejlede dig, hvis du pludselig står med et dyr i nød.

6) Oplys om episoden der involverede mishandling, inklusiv dato, tid, sted, hvilken art og antal dyr involveret:

– til det lokale politi
– til det lokale turistkontor
– til en lokal dyreværnsorganisation
– til dit rejseselskab

7) Optag altid hvad du ser på film: fotografier eller videooptagelser er uvurderlige beviser, men betal aldrig for at lave optagelserne.

DET ER VIGTIGT, AT DU PROTESTERER LOKALT!!!!