På en rejse gennem Sri Lanka her i sommer, så min datter med egne øjne, hvordan de lokale kæmper en daglig kamp for at hjælpe de mange gadehunde.

dogcareclinic1-500Hun boede på et hotel i Unawatuna, som havde en plakat hængende fra Dog Care Clinic, hvilket straks fangede hendes interesse, idet hun er en stor dyreven. Beslutningen var ikke svær at træffe, for dette sted måtte hun da ud og besøge. Hun blev mødt af to meget venlige kvinder, som gav hende en rundvisning på klinikken og på deres internat. Det viste sig, at de drev stedet meget velorganiseret og professionelt. Området fremstod rent og pænt og deres hunde gik under rigtig gode forhold.

dogcareclinic2-500De fortalte at de har tilknyttet et fast team af frivillige dyrlæger og hjælpere og foreningen har eksisterede siden juli 2007. De har neutraliseret over 5.000 hunde alene i Kandy og mere end 45.000 hunde i det sydlige område omkring Mihiripenna. Derudover er 500.000 Hunde er blevet vaccineret, hvilket har medført, at der ikke har været rapporteret om tilfælde af rabies i næsten 2 år i de områder de arbejder.

dogcareclinic3-180Dog Care Clinic har et såkaldt “Rolling Medical Team” som kører ud i deres tuk tuk’s og henter hunde, som enten er blevet påkørte eller som er syge og kræver dyrlægebehandling. De kører ud 365 dage om året for at fodre de hunde som er sat tilbage på gaden efter endt behandling, eller for at aflevere foder til de lokale, som har taget sig af en af deres hunde. De har nemlig stor succes med at finde lokale familier, der adoptere en gadehund. Men da lokalbefolkningen er meget fattige, så støtter Dog Care Clinic med foder og dyrlægebehandlinger.

90% af Dog Care Clinics midler bliver doneret af en tysk dame, som hedder Marina Möbius, og som i øvrigt er stifter af Dog Care Clinic. De sidste 10% kommer fra andre donationer.

Dog Care Clinics visioner er de samme som i Dyrenes SOS, så det kunne godt gå hen og blive en organisation vi kunne samarbejde med i fremtiden.

Helene Schønberg
Medlem af bestyrelsen

Billederne er fra Dog Care Clinic hjemmeside.